Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
+31 53-569 54 84
duipak diveworld
Geplaatst op 9 juni 2020

4 tips om snel je pak aan te trekken

Langzaam stijgt de warmte naar je hoofd wanneer je je duikpak probeert aan te trekken. Daarom 4 tips over hoe snel je pak aan te krijgen!

1. Plastic boterham zakje

Een plastic boterham zakje!? Ja zeker! Neem één boterhamzakje en doe deze om je hand heen wanneer je je arm door het pak heen worstelt. Door het boterham zakje zal je hand veel makkelijker door het pak heen glijden! Wanneer je één arm door het pak heen hebt gebruik je hetzelfde boterhamzakje voor de overige hand en voeten. 

2. Panty

Deze tip is voornamelijk voor de vrouwelijke duikers onder ons! Trek een panty aan! De panty verminderd de wrijving tussen je huid en het pak en daardoor schiet je gemakkelijk in het pak! 

3. Pak en lichaam nat maken

Wanneer je huid warm is dan voelt deze vaak een beetje klam aan. Hierdoor wordt het aantrekken van het pak een stroeve bedoening. Een goede manier om dit op te lossen is het pak nat te maken. Hierdoor schiet je een stuk makkelijker in je wetsuit. 

4. Rashguard onder het pak dragen

Een rashguard is een dun shirtje welke vaak tijdens het snorkelen gebruikt wordt om het verbranden te voorkomen. Deze shirtjes kunnen natuurlijk ook goed gebruikt worden tijdens het duiken! Niet alleen voorkomen ze dat je verbrand tussen het duiken door, ze helpen ook nog eens met het aantrekken van je wetsuit. Een rashguard is over het algemeen altijd gemaakt van gladde stof waar een wetsuit gemakkelijk overheen glijdt. 

BONUS TIP

Ook altijd moeite met het aantrekken van je duikhandschoenen? Neem dan de volgende keer dat je gaat tanken tankhandschoentjes mee. Deze trek je eerst aan waarna je handschoenen eenvoudig over de tankhandschoenen heen glijden. De tankhandschoenen kun je gewoon aanhouden tijdens je duik!