Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
+31 53-569 54 84
  • Home
  • Nieuws
  • Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?
Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?
Geplaatst op 10 juni 2021

Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?

Nu je de kleding voor je duikuitrusting in orde hebt gaan we kijken naar de benodigdheden voor het zicht onderwater en zodat je kan ademen onder water. Je kunt hierbij denken aan een ademautomaat met trimvest, een duikbril/masker en snorkel. In dit blogartikel duiken we op deze onderdelen dieper in.

Ademautomaat

Met een ademautomaat zorg je ervoor dat het ademgas welke uit de gasfles komt door de duiker ingeademd kan worden. Er zijn veel verschillende soorten ademautomaten verkrijgbaar. Een ademautomaat set bestaat uit een eerste en tweede trap en optioneel een Octopus en/of Manometer. De eerste trap zit aan de duikfles vast en zorgt ervoor dat de druk die vanuit de fles komt verminderd wordt naar een middendruk. De tweede trap zit aan het mondstuk vast en zorgt ervoor dat de middendruk verminderd wordt naar precies de druk waarmee comfortabel geademd kan worden.

Trimvest

Om de gasfles niet vast te hoeven houden tijdens het duiken wordt er gebruik gemaakt van een trimvest ( ook wel Buoyancy Control Device (BCD) genoemd) te dragen. De moderne trimvesten hebben daarnaast ook een luchtzak waar gemakkelijk lucht aan toegevoegd kan worden of waar lucht uitgelaten kan worden om zo het drijfvermogen te regelen onderwater.

Duikbril

Om onderwater goed te kunnen zien is het verstandig om een duikbril/masker te dragen. Een duikbril is te gebruiken voor zowel duiken als snorkelen. Het is erg belangrijk dat een duikbril goed zit, zodat er bijvoorbeeld geen water naar binnen kan komen maar dat hij ook niet te klein is en gaat knellen. Wanneer je normaal een bril draagt kun je een duikbril op sterkte bij ons aanschaffen of duiken met contactlenzen in.

Snorkel

Wanneer je niet diep gaat duiken en geen hele duikuitrusting wilt gebruiken is het handig om met een snorkel te duiken. Moderne snorkels zijn tegenwoordig meestal voorzien van een waterloosventiel aan de onderkant en een spatwater bescherming of een afsluitmechanisme aan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat het slagwater minder snel in de snorkel komt.

Wil je graag één van deze bovenstaande onderdelen aanschaffen maar ben je er nog niet over uit wat het beste bij jou past? Kom dan bij ons in de winkel langs om de producten uitgebreid te passen en te testen, of neem contact met ons op.