Tips om je luchtverbruik onder water te verbeteren
Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de mooie onderwaterwereld. Maar hoe zorg je ervoor dat je luchtverbruik wordt verbeterd en je nog langer onder water kunt blijven?Wij geven je een aantal tips om je luchtverbruik te verbeteren.
Tips betreft ademhaling
Het is belangrijk om te blijven ademen. Nu denk je natuurlijk, ja dat is logisch, maar wanneer mensen in het water springen knijpen ze vaak hun neus dicht en houden ze hun adem in. Wanneer je dit doet hoopt de koolstofdioxide zich op in je lichaam, je hersenen laten dit niet toe en zorgen ervoor dat je sneller gaat ademhalen. Het sneller ademhalen wil je juist voorkomen omdat de lucht dan sneller op is.
Daarnaast is het belangrijk om een goede beheersing te hebben over het drijfvermogen. Wanneer je jouw drijfvermogen goed onder controle hebt, zal je ademhaling rustiger worden en zal je luchtverbruik verbeteren. Wil je graag je drijfvermogen verbeteren, dan kan je bij ons de cursus SSi Perfect Buoyancy volgen.
Onze laatste ademhalingstip betreft het beoefenen van buik- of yoga-ademhalingstechnieken. Deze methode helpt je om je ademhaling te kalmeren en te leren ademen vanuit je buik, in plaats van je borstkas te gebruiken.
Tips voor je duikuitrusting
Het is belangrijk dat je duikuitrusting op orde is. Dit houdt in dat je het juiste materiaal gebruikt, maar ook dat je kleine lekkages op tijd repareert. Wij hebben 2 blogartikelen geschreven over welke uitrusting je nodig hebt voor een duik: ‘Wat heb je nodig voor een goede duikuitrusting’ en ‘Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?’
Een goed georganiseerde duik
Als laatste is het belangrijk dat je je duik van te voren goed organiseert. Zorg dat je je uitrusting op orde hebt en weet hoe de plek waar je wilt gaan duiken eruit ziet. Tijdens je duik is het ook belangrijk om je uitrusting te blijven checken. Check bijvoorbeeld je luchtvoorraad de eerste keer na 15 minuten, de tweede keer na 10 minuten en daarna elke 5 minuten. Op deze manier houd je goed in de gaten hoe lang je nog onder water kan blijven.
Ben je benieuwd naar meer tips voor het duiken, houd dan onze website en social media in de gaten of neem contact met ons op.