Veelgestelde vragen (FAQ)

We merken dat er toch nog best wel wat vragen zijn over hoe bepaalde zaken werken bij DiveWorld, dus we hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Mocht je toch nog een vraag hebben die er niet tussen staat, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via info@diveworld.nl of via het contactformulier.

Duiktoren

Kinderen mogen vanaf 10 jaar duiken. Daarvoor hebben wij diverse beginners cursussen. Ze leren dan eerst de basisvaardigheden en oefenen met het drijfvermogen.

Ja dit is nodig. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert, zeker als je ook uitrusting wilt huren. Op sommige dagen is alles in gebruik voor de verhuur en lessen. Door te reserveren voorkomen we teleurstelling.

Ja, dit is mogelijk. Hij/zij kan vanaf het horeca gedeelte meekijken aan de oppervlakte en aan de buitenzijde van de duiktoren zijn kleine ramen waardoor er op de bodem gekeken kan worden.

Duiken

De kans dat je een haai tegenkomt in het water is erg klein. Haaien zwemmen over het algemeen alleen even voorbij (als je ze toch tegenkomt). Meestal ontwijken haaien de duikers.

Ja! Er is veel onderzoek naar gedaan om het zo veilig mogelijk te maken. Er zijn veel duikcursussen en opleidingen om je alles te leren over het (veilig) duiken.


Dit bevat onder andere, het vermeiden van te weinig lucht over hebben, regelmatig je lucht checken, langzaam stijgen en dalen zodat je geen decompressieziekte krijgt en het plannen van je duik. Duiken heeft zoals elke andere activiteit zijn risico's en gevolgen, maar wanneer je de regels volgt is het enorm veilig.

Helaas is het niet mogelijk om te duiken met een bril op, deze past simpelweg niet onder je duikbril. Wel is het mogelijk om te duiken met lenzen of met een duikbril op sterkte.

Een medische verklaring is 3 jaar geldig. Tenzij je 50+ bent of een aantekening hebt gekregen van de duikarts, dan is de medische verklaring 1 jaar geldig.

Uitrusting

Ja dat is mogelijk. Het moet wel van te voren gereserveerd worden.

Duikcursus en opleiding

Dit verschilt per cursus. Wij geven dit aan bij elke cursus. Sommige cursussen gelden levenslang, zoals de SSI Scuba Diver en het Open Water brevet.

Een brevet is een certificaat dat je ontvangt na het doorlopen van een duikopleiding. Je krijgt een Nationaal erkend duikbrevet waarmee je kan duiken in verschillende duikgebieden over de hele wereld. 


Webshop

Heb je vragen over onze webshop zoals de levertijd, betalingen of het plaatsen van een bestelling? Bekijk dan onderstaande pagina's.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen