Laat je duikuitrusting servicen bij DiveWorld

Het is belangrijk om je duikuitrusting regelmatig te controleren en te servicen. Dit kun je bij DiveWorld laten doen.
Op deze pagina leggen wij je uit hoe we dit doen en wat hiervan de kosten zijn.


Ademautomatenset

Bij de service van de automatenset wordt alles helemaal uit elkaar gehaald en blijft er geen onderdeel meer op zijn plek, hierna worden alle onderdelen gereinigd (dit doen we deels in de ultrasone, daarnaast laten we de onderdelen weken in een bak met water en een speciaal schoonmaakmiddel en wordt het met de hand en een borstel verder schoongemaakt) vervolgens wordt alles gedroogd en worden alle O-ringen die vervangen moeten worden vervangen door originele onderdelen en wordt alles weer in elkaar gezet volgens de bijbehorende documentatie. 

Als de ademautomaat weer in elkaar zit wordt alles volgens de fabrieksinstellingen afgesteld zodat de set het zonder problemen tot de volgende servicebeurt doet wat hij moet doen. De huidige generatie duiksets moeten elke 2 jaar of om de 100 duiken geserviced worden. Wij geven de garantie dat de set na de servicebeurt zonder problemen werkt tot hij aan de volgende servicebeurt toe is en mocht er toch wat mee gebeuren dan kun je altijd langskomen om het kosteloos op te laten lossen.


Kosten voor service automatenset

 • Aqualung automatenset: €115,00
 • Aqualung eerste en 1x tweede trap: €95,00
 • Apeks automatenset: €125,00
 • Apeks eerste en 1x tweede trap: €99,00
 • Scubaproautomaten set: €115,00
 • Scubapro eerste en 1x tweede trap: €95,00
 • Mares automatenset: €115,00

Fleskeuringen

Elke 5 jaar dient een duikfles hydrostatisch gekeurd te worden. De flessen mogen elke dag binnen de openingstijden ingeleverd worden.

Bij deze controle wordt de fles onder water getest op anderhalf keer de werkdruk. Dit betekend dat een fles van 200 bar wordt getest op 300 bar. Na de test worden de flessen van binnen gestraald, mocht er door de water roestvorming ontstaan dan is dit gelijk verwijdert. Na goedkeuring wordt de fles voorzien van de benodigde inslagen met keur- en herkeurdatum. 

Wanneer je de fles bij ons weer komt ophalen zorgen wij dat de fles volledig gevuld is. Wanneer je de fles met netje en voetje inlevert zullen wij deze verwijderen en wanneer je hem ophaalt weer netjes terug plaatsen.

Kosten voor service fleskeuring

 • Fles keuring (incl. stralen): Prijs op aanvraag


Jacket

In navolging van de automatenset is ook het jacket aan onderhoud onderhevig, hierbij wordt het jacket van binnen gereinigd en worden de inflator en deflator uit elkaar gehaald, gereinigd en weer opnieuw in elkaar gezet. Daarnaast worden de O-ringen die vervangen moeten worden uiteraard door ons vervangen. Voor de jacket bestaat er geen service interval, maar dit kun je het beste tegelijkertijd met de ademautomatenset doen. Hierdoor werken beide onderdelen weer zonder problemen tot de volgende servicebeurt.

Kosten voor service jacket

 • Jacket/trimvest €34,95
 • Jacket Aqualung I3 €42,50

Visuele inspectie

Bij de visuele inspectie laten wij de fles leeglopen, verwijderen wij de kraan zodat wij aan de binnenkant kunnen kijken of er zich geen roest in de fles heeft gevormd. Hierna plaatsen wij de kraan terug en vullen wij de fles weer. Deze controle wordt elk jaar geadviseerd maar is ook eens in de 2 jaar mogelijk tegelijk met de rest van de uitrusting.

Kosten voor de visuele inspectie

 • Visuele inspectie fles: €20,00


Batterij duikcomputer vervangen

Bij een deel van de duikcomputers moet de batterij vervangen worden als deze leeg is, wij draaien de computer open, maken de oppervlaktes van het deksel schoon aangezien het kleinste zout kristalletje al lekkage kan veroorzaken en vervangen dan niet alleen de batterij maar ook de O-ring die voor de waterdichte aansluiting zorgt zodat de duikcomputer weer waterdicht is. Tegenwoordig heb je steeds meer oplaadbare duikcomputers, van deze hoef je dus geen batterijen te vervangen maar laat ze wel eens in de zoveel tijd schoonmaken.

Kosten voor batterij vervangen

 • Batterij vervangen duikcomputer: €29,95

Kraan service

Ook de kraan van de fles heeft onderhoud nodig, deze draait zwaar of hij lekt iets. Bij de service wordt hij helemaal uit elkaar gehaald, gereinigd en schoongemaakt en vervolgens worden de kwetsbare onderdelen (O-ringen e.d.) vervangen en wordt de kraan weer in elkaar gezet. De kraanservice is goed te combineren met de fleskeuring aangezien de hele fles wordt geleegd en deze 2 weken weg is voor de keuring.

Kosten voor de kraan service

 • Kraan service: €29,95


Onderhoud en Service aan Duikuitrusting

Meer informatie over service van duikuitrusting?

Wil je meer informatie over het onderhoud van je duikuitrusting? Of staat jouw duikuitrusting hier niet tussen? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen