4 Caribische koraalriffen om te duiken

Heb jij je volgende duikvakantie nog niet gepland? Dan is het zeker de moeite waard om er even lekker voor te gaan zitten en onze blog te lezen over de Caribische zee. De heldere turquoise wateren van de Caribische zee is een fantastische plek om te duiken en al het moois te bekijken wat er onderwater leeft. Laten we er eens even induiken!


Tortugas in Playa del Carmen.
Waarom is dit een van de beste koraalriffen in het Caribische gebied? 


Tortugas oftewel schildpadden in het Spaans doet zijn naam eer aan want in dit gebied kun je grote hoeveelheden schildpadden tegenkomen. Dit is het populairste koraalrif in Playa del Carmen en een van de beroemdste in het Caribisch gebied. Het is het prachtige leefgebied van de karetschildpad, de groene zeeschildpad en de dikkopschildpad.


Tortugas is ongeveer 18 meter diep en is een breed en vlak rif. Hier zijn niet alleen schildpadden te vinden je kunt hier genieten van al het moois wat er onderwater leeft zoals enorme sponsdieren, bijzondere Caribische vissen zoals de oranjevlek vijlvis, de vleermuisvis en de gladde fluitbek. Tot slot kun je hier ook murenen, verpleegster haaien en roggen vinden. 

Per seizoen is het verschillende welke soorten vissen je tegen kunt komen. Het is een prachtige duikstek een must voor iedere duiker. Mis het niet!Palancar Caribische riffen in Cozumel

Cozumel behoort al meer dan 40 jaar bij een van de beste duikbestemmingen in het Caribische gebied. De koraalriffen van Cozumel zijn onderdeel van het tweede grootste barrièrerif ter wereld. Dit Caribische koraalrif bevindt zich aan de westkust van het Mexicaanse eiland.


Zeeschildpadden, roggen, verpleegsterhaaien, barracuda’s, murenen, kreeften, krabben en mega veel kleurrijke vissen verblijven op dit prachtige koraalrif.  

Palancar bestaan uit vier koraalriffen. Van ondiepe riffen dichter bij de kust tot het avontuurlijke duiken in tunnels en grotten. Dit gebied is de ideaal voor zowel snorkelaars als beginnende duikers en voor de gevorderde duikers. Devil’s Reef een koraalrif in Jamaica 

Een fantastische levendige onderwaterwereld in Jamaica. In dit rif leeft er van alles zoals schorpioenvissen, zeeslakken en verschillende kleurrijke koraalsoorten dit is slechts een greep uit al het moois wat er te zien is. Duikliefhebbers kunnen hier in de vele tunnels de onderwaterwereld verkennen en verschillende soorten murenen, barracuda’s en schopivssen vinden. 


Devil’s Reef is geschikt voor duikers van alle niveaus. Door zijn heuvelachtige gebied onder water begint het bij 800 meter en kan het aflopen tot 20 meter. De diepere delen gaan tot ongeveer 40 meter en kunnen alleen worden bezocht met een Advanced Open Water-duikbrevet.Klein Bonaire: een klein eiland met een fantastisch koraalrif

In Bonaire vinden we prachtige koraalriffen in een beschermd gebied. Bonaire staat bekend om het kantduiken maar het eiland Klein Bonaire is toch wel een van de mooiste eilanden. Een onbewoond eiland dat gescheiden ligt van het hoofdeiland. Hier vind je gezonde koralen en prachtige sponsdieren. Hier zijn geen grote zeedieren te vinden maar er is genoeg onder water te zien zoals grote scholen met kleurrijke vissen. Daarnaast is het ook een goede plek om met zeeschildpadden te duiken, want het is een broedplaats voor deze dieren.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen