Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
Binnen 2 werkdagen in huis
30 dagen bedenktijd
Vragen? Bel ons op
Whatsapp
+31 53-569 54 84
 • Nachtduik Specialty

  Nachtduik Specialty

  Geplaatst op 30 september 2022
  De onderwaterwereld is een nieuwe en mystieke wereld voor ons. In de nacht komt er een ander onderwaterleven tevoorschijn en gaan de roofdieren op rooftocht.
 • DiveWorld logboeken en duikhorloges

  Hoe kun je je duik loggen?

  Geplaatst op 29 september 2022
  Een logboek is belangrijk omdat je hierin kunt bijhouden waar, wanneer en met wie je hebt gedoken. Belangrijke informatie, niet alleen voor de duikschool, maar ook als leuk naslagwerk. Duik logboeken zijn er in alle soorten en maten, zowel op papier als digitaal. Lees onze blog voor meer informatie en een leuke aanbieding voor duikhorloges.
 • SSI Deep Diving Specialty september 2022

  SSI Deep Diving Specialty september 2022

  Geplaatst op 16 augustus 2022
  Diep dieper diepst. Diepduiken is iets wat slechts een paar duikers tot nu toe hebben ervaren. Duiken naar een wrap dieper dan de limiet van 30 meter - wie wil dat niet?
 • duipak diveworld

  Een aantal tips om je pak snel aan te trekken

  Geplaatst op 5 augustus 2022
  Langzaam stijgt de warmte naar je hoofd wanneer je je duikpak probeert aan te trekken. Daarom een aantal tips over hoe snel je pak aan te krijgen!
 • SSI Specialty Navigatie 24 augustus 2022

  SSI Specialty Navigatie 24 augustus 2022

  Geplaatst op 28 juli 2022
  Vraag jij je ook altijd af hoe de instructeur er altijd in slaagt om de weg terug naar het vertrekpunt of naar de boot te vinden? Als dat het geval is, dan heb je het Navigatie programma nodig om een uitleg van dit wonder te krijgen.
 • SSI Perfect Buoyancy 21 augustus 2022

  SSI Perfect Buoyancy 21 augustus 2022

  Geplaatst op 19 juli 2022
  Heb je de beginnerscursussen helemaal gevolgd en ben je toe aan een volgende stap? Dan is de SSI Perfect Buoyancy misschien wel iets voor jou, met deze vervolgopleiding leer je om je beheersing van het drijfvermogen te verbeteren.
 • 4 Caribische koraalriffen om te duiken

  4 Caribische koraalriffen om te duiken

  Geplaatst op 12 juli 2022
  Heb jij je volgende duikvakantie nog niet gepland? Dan is het zeker de moeite waard om er even lekker voor te gaan zitten en onze blog te lezen over de Caribische zee.
 • Diveworld snorkelen

  Hoe kun je prettig en veilig snorkelen?

  Geplaatst op 23 juni 2022
  Snorkelen is in principe een redelijk veilige activiteit. Je hebt er naast je zwemdiploma geen speciaal brevet of diploma voor nodig. Hoewel je er geen cursus voor nodig hebt, raden we je dat wel aan. Je leert dan alle in’s en out’s zodat je prettig en veilig kunt snorkelen. Naast je zwemvaardigheid en lichamelijke conditie zijn er een aantal zaken waar je bij het snorkelen rekening mee dient te houden. Lees er meer over in onze nieuwe blog.
 • Wil jij nog langer van jouw favoriete duikstek genieten? Geef je dan nu op voor de SSI Enriched Air Nitrox Specialty.

  Wil jij nog langer van jouw favoriete duikstek genieten? Geef je dan nu op voor de SSI Enriched Air Nitrox Specialty.

  Geplaatst op 9 juni 2022
  Ben je al een tijdje aan het duiken maar kan je niet lang genoeg genieten van de mooiste duikstekken of heb je niet genoeg tijd om die ene mooie foto te maken van een wrak omdat je tegen het decompressielimiet aanloopt? Dan is misschien de SSI Enriched Air Nitrox Specialty op zaterdag 10 juli wel iets voor jou!
 • Rebreather duiken maar dan anders

  Rebreather duiken maar dan anders

  Geplaatst op 5 juni 2022
  Skanda Cophield komt naar Nederland! Eind juli hebben we Skanda Cophield bereid gevonden om het lekkere warme Tulum in te wisselen voor een weekje Nederland om een aantal demodagen op de KISS Sidewinder rebreather te verzorgen.
 • Wil je graag duiken? Dan is dit de duikuitrusting die je nodig hebt!

  Wil je graag duiken? Dan is dit de duikuitrusting die je nodig hebt!

  Geplaatst op 17 mei 2022
  Wanneer je gaat duiken is het belangrijk dat je duikuitrusting op orde is. Het helpt je om onder water te kunnen ademen, op temperatuur te blijven en je huid te beschermen. Maar wat heb je daarvoor allemaal nodig? De basisuitrusting bestaat uit een duikpak, duikschoenen, duikhandschoenen en vinnen. Daarnaast zijn er talloze andere materialen waarmee je die basis kunt uitbreiden, afhankelijk van je wensen en waar je duikt. In onze nieuwe blog vertellen we je er meer over.
 • DiveWorld Duikteam Enschede

  Bij het DiveWorld Duikteam begint jouw avontuur

  Geplaatst op 5 mei 2022
  Heb jij een duikbrevet en wil je graag regelmatiger duiken, meer te weten komen over duiken, maar bovenal met veel plezier je hobby beoefenen? Dan is er voor jou altijd een plekje vrij bij het DiveWorld duikteam.
 • De Ratio iDive color

  De Ratio iDive color

  Geplaatst op 28 april 2022
  Wil je graag onbezorgd duiken en precies weten hoe diep je bent of hoe lang je nog onder water kunt blijven? Dan is deze duikcomputer/horloge van Ratio iDive color iets voor jou.
 • Fish id Specialty

  Fish id Specialty

  Geplaatst op 7 april 2022
  Ga je binnenkort op vakantie en wil je leren hoe je vele verschillende vissoorten op je vakantiebestemming makkelijk kunt herkennen? Of na je duik snel in een naslagwerk terugvinden wat je nu precies hebt gezien?
 • DiveWorld SSI Diamond Center

  Ook in 2022 zijn wij weer een SSI Diamond center!

  Geplaatst op 5 april 2022
  Al een aantal jaar zijn wij een SSI Diamond center en ook in 2022 mogen wij onszelf SSI Diamond center noemen! Wij zijn hier als DiveWorld erg trots op!
 • Beste duiktips Diveworld

  De 5 beste duiktips waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten

  Geplaatst op 22 maart 2022
  Vanuit onze ervaring delen we graag een paar tips & tricks met je die het duiken nog leuker, makkelijker en veiliger maken. Bij DiveWorld zien we dagelijks dat kleine veranderingen in je routine een groot verschil kunnen maken. Dus doe er je voordeel mee!
 • Even voorstellen; Niek

  Even voorstellen; Niek

  Geplaatst op 12 maart 2022
  Veel van jullie kennen mij misschien al of hebben mij al een keer op foto’s of video’s langs zien komen.. Toch wil ik mij nog even voorstellen.
 • Cursus SSI Equipment Techniques

  Cursus SSI Equipment Techniques

  Geplaatst op 14 februari 2022
  Jouw duikuitrusting is als een buddy onderwater, je moet er altijd op kunnen vertrouwen. Wil jij meer weten over jouw duikuitrusting of bij het aanschaffen van deze materialen?
 • Avatar droogpakken

  Avatar droogpakken

  Geplaatst op 8 februari 2022
  Het Avatar droogpak is een pak voor een brede doelgroep, voor degenen die hun avontuur willen beginnen met een droogpak, hun bestaande pak willen vervangen voor iets moderns of gewoon een nieuw reserve-droogpak willen kopen dat ideaal is voor lange reizen.
 • Productreview Bare Gauntlet Gloves

  Productreview Bare Gauntlet Gloves

  Geplaatst op 16 december 2021
  In de video van deze week laten we de Bare Gauntlet Gloves zien. De Bare Gauntlet Glove is een vijfvingerige duikhandschoen met extra lange pols stukken waardoor de handschoenen goed over het pak heen gaan. Hierdoor is de kans op spoeling minimaal en blijven je handen warmer. Benieuwd naar de specificaties van deze handschoenen? Bekijk snel de video.
 • Duiken groepsverband

  Duiken groepsverband

  Geplaatst op 9 december 2021
  Nu de winter voor de deur staat en je niet meer lekker in open water kunt duiken is de duiktoren van DiveWorld het ideale alternatief.
 • Hoe fotografeer je onderwater?

  Hoe fotografeer je onderwater?

  Geplaatst op 12 november 2021
  Onderwater fotograferen is een vak apart waar je speciale apparatuur voor nodig hebt. Maar hoe leuk is het om de prachtige onderwaterwereld, die je moeilijk kunt omschrijven, met anderen te kunnen delen? Of om zelf terug te kijken natuurlijk. De makkelijkste manier om onderwater te fotograferen is om een onderwatercamera of een onderwaterbehuizing voor je smartphone te hebben. Maar dan moet je wel eerst leren hoe je daar het beste mee omgaat. In onze nieuwe blog geven we je tips en vertellen we je over de nieuwe Sealife onderwatercase. Daarnaast kun je bij DiveWorld ook een cursus onderwaterfotografie doen. Dus lees de blog!
 • Reminder droogpak testdag

  Reminder droogpak testdag

  Geplaatst op 4 november 2021
  Je kunt je nog aanmelden voor de droogpak testdag op zaterdag 27 november. Je kunt dan een nieuw droogpak proberen en testen hoe het voelt om met een droogpak te duiken. Er zijn pakken van onder andere Camaro, Bare, Santu, Avatar en Scubapro beschikbaar
 • DiveWorld Bare droogpak inruilweken

  Je oude droogpak is geld waard!

  Geplaatst op 14 oktober 2021
  Als erkende Bare dealer nemen we deel aan de Bare droogpak inruilweken. Van 1 oktober t/m 30 november is je oude droogpak geld waard! Ruil je oude droogpak in en ontvang een inruilkorting die kan oplopen tot maar liefst € 500,- op geselecteerde Bare droogpakken.
 • Droogpak testdag DiveWorld en Lucas Divestore

  Droogpak testdag bij Diveworld en Lucas Divestore

  Geplaatst op 11 oktober 2021
  Wil jij graag een nieuwe droogpak of wil je testen hoe het voelt om te duiken met een droogpak? Dan hebben wij nu de perfecte dag voor jou! Samen met Lucas Divestore organiseren wij op zaterdag 27 november een droogpak testdag!
 • Hoe duik je in het donker?

  Hoe duik je in het donker?

  Geplaatst op 23 september 2021
  In het donker duiken is een heel andere ervaring dan overdag duiken. In het donker openbaart zich een mystieke onderwaterwereld. Nog kalmer dan normaal, maar met de juiste uitrusting en een krachtige lamp valt er veel te ontdekken. Ook als het niet donker is kun je slecht zicht hebben, wat in Nederland vaak het geval is. Voor beide omstandigheden heb je specifieke vaardigheden nodig om veilig te kunnen duiken. Lees er meer over in onze nieuwe blog.
 • Wie is de beste freediver?

  Wie is de beste freediver?

  Geplaatst op 16 september 2021
  De opnames van de nieuwe aflevering het NPO Zapp programma Try Before You Die staan online (op het YouTube kanaal van NPO Zapp) en zijn a.s. zaterdag om 18.15 uur op televisie te zien. In Try Before you Die gaan acht presentatoren met zichzelf en tegen elkaar de strijd aan om dingen te doen die je gedaan moet hebben voordat je doodgaat. Dit keer is een van uitdagingen een Free Dive Challenge die in de duiktoren van Diveworld is opgenomen.
 • Eerste hulp bij duiken

  Eerste hulp bij duiken

  Geplaatst op 11 september 2021
  Vandaag is het wereld eerste hulp dag. Ook bij duiken is dit een belangrijk onderwerp. Want duiken wil je zo veilig mogelijk doen. Eerste hulp verlenen aan iemand die in nood is, is een belangrijke en soms levensreddende vaardigheid. Je kunt daar bij ons een speciale cursus voor volgen, de SSI React Right Specialty. Net als bij andere eerste hulp cursussen is het ook bij deze cursus belangrijk dat je de vaardigheden regelmatig blijft oefenen zodat je ze niet verleert. Vandaar dat het de bedoeling is dat je de cursus iedere 2 jaar herhaalt. In onze nieuwe blog vertellen we je meer over wat eerste hulp bij duiken inhoudt en wat je tijdens de cursus leert.
 • Diveworld nieuws hoe diep kun je duiken met SCUBA-duiken en freediven?

  Hoe diep kun je duiken met SCUBA-duiken en freediven?

  Geplaatst op 26 augustus 2021
  Hoe diep je kunt duiken hangt af van hoe je duikt en het gebruik van apparatuur. In onze nieuwe blog vertellen we je meer over SCUBA-duiken en vrijduiken (Freediving). Bij scubaduiken maak je gebruik van een SCUBA, een afkorting voor ‘Self Contained Underwater Breathing Apparatus’, oftewel een persluchtapparaat. Bij Freediving ga je geheel op eigen kracht onder water, zo lang als op één ademteug mogelijk is. Hoe je ook duikt, zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid en veilig duikt. In onze blog via de link in de bio lees je er meer over.
 • Diveworld loodgordels

  Hoe gebruik je een loodgordel?

  Geplaatst op 12 augustus 2021
  Als duiker heb je lood nodig hebt om onder water te komen en te blijven. Een duikpak heeft een positief drijfvermogen nodig. Dat doe je met lood dat je op verschillende plaatsen kunt aanbrengen, waaronder om je middel met behulp van een loodgordel. Het is een precies werkje om te bepalen hoeveel lood je nodig hebt. Want bij te weinig lood kun je moeilijk beneden blijven. Bij te veel lood blijf je gemakkelijk beneden, maar moet je je trimvest steeds bijvullen. Hoe bepaal je welke gordel je gebruikt en hoeveel lood erin moet? We schreven er een blog over.
 • Vanaf welke leeftijd mag je duiken

  Vanaf welke leeftijd mag je duiken?

  Geplaatst op 5 augustus 2021
  Wanneer mag je beginnen met duiken en is er ook een maximum leeftijd? Volgens PADI, SSI en andere duikorganisaties is er maar één leeftijdsgrens. Je mag duiken vanaf 8 jaar en er is geen maximum leeftijd. Uiteraard is het allereerst belangrijk dat je het duiken goed aanleert. Onze cursussen/lessen worden op de verschillende leeftijdsgroepen en ervaringsniveaus afgestemd. Lees er meer over in onze nieuwe blog.
 • Welke duikcmputers zijn er

  Welke duikcomputers zijn er + een mooie aanbieding!

  Geplaatst op 29 juli 2021
  Wil je onbezorgd duiken en precies weten hoe diep je bent of hoe lang je nog onder water kunt blijven? Dan is een duikcomputer/horloge iets voor jou. Wij hebben nu een mooie aanbieding voor jou! In dit blogartikel vertellen wij je hoe een duikcomputer werkt, waarom het een handig hulpmiddel is tijdens het duiken en wat de aanbieding is!
 • DiveWorld duikopleidingen

  Duikopleidingen bij DiveWorld

  Geplaatst op 22 juli 2021
  Bij DiveWorld kun je verschillende duikopleidingen volgen. Zo heb je de introductieduik en de beginnerscursussen. Heb je de basis al onder de knie en wil je je verder verdiepen in het duiken dan kan je verschillende vervolgopleidingen volgen of wordt een echte duik professional.
 • DiveWorld Tips om je luchtverbruik onder water te verbeteren

  Tips om je luchtverbruik onder water te verbeteren

  Geplaatst op 9 juli 2021
  Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de mooie onderwaterwereld. Maar hoe zorg je ervoor dat je luchtverbruik wordt verbeterd en je nog langer onder water kunt blijven? In dit blogartikel geven wij je een aantal tips om je luchtverbruik te verbeteren.
 • Diveworld Wat is decompressieziekte en hoe voorkom je het?

  Wat is decompressieziekte en hoe voorkom je het?

  Geplaatst op 2 juli 2021
  Vaak is bij duiken de angst voor haaien of andere onderwatermonsters het grootst. Maar wat veel mensen niet weten is dat er nog een veel groter gevaar aanwezig is bij het duiken namelijk decompressieziekte. In dit blogartikel vertellen we je wat decompressieziekte is en hoe je het voorkomt.
 • DiveWorld, je droom om te duiken

  Je droom om te duiken waarmaken bij DiveWorld

  Geplaatst op 24 juni 2021
  Is het jouw droom om de onderwaterwereld te ontdekken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kun je bijvoorbeeld gelijk het water inspringen of is het handig om hier eerst een cursus voor te doen. Kan dit gewoon in je zwemkleding of heb je hier speciale attributen voor nodig? Met al deze vragen kunnen wij je helpen! Lees er meer over in dit blogartikel.
 • Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?

  Een ademautomaat, snorkel en duikbril? Wat heb je nodig om onder water te kunnen ademen en zien?

  Geplaatst op 10 juni 2021
  Nu je de kleding voor je duikuitrusting in orde hebt gaan we kijken naar de benodigdheden voor het zicht onderwater en zodat je kan ademen onder water. Je kunt hierbij denken aan een ademautomaat met trimvest, een duikbril/masker en snorkel. In dit blogartikel duiken we op deze onderdelen dieper in.
 • Wat heb je nodig voor een goede duikuitrusting

  Wat heb je nodig voor een goede duikuitrusting

  Geplaatst op 3 juni 2021
  Wanneer je gaat duiken is het belangrijk dat je duikuitrusting in orde is. Het helpt je om onder water te kunnen ademen, om op temperatuur te blijven en het beschermt je huid. In dit blogartikel bespreken we de de kleding die je draagt bij een standaard duikuitrusting.
 • DiveWorld SSI Open Water Diver aanbieding

  Heb jij altijd al willen leren duiken? Dan hebben wij nu een leuke aanbieding!

  Geplaatst op 18 mei 2021
  Heb jij altijd al willen leren duiken maar is het er tot nu toe niet van gekomen? Dan hebben wij nu een leuke aanbieding voor jou.
 • Diveworld we mogen weer open!

  We mogen vanaf 19 mei weer open!

  Geplaatst op 14 mei 2021
  De afgelopen maanden hebben we jullie helaas moeten missen maar we mogen weer!! Vanaf woensdag 19 mei mogen we jullie weer ontvangen en daar kijken we enorm naar uit!
 • Diveworld easter sale

  Easter Sale

  Geplaatst op 18 maart 2021
  Beste duikers! Helaas hebben we vorige week te horen gekregen dat we nog tot zeker 30 maart dicht moeten blijven en duiken in onze mooie toren daarom nog niet mag. Maar om toch je duikuitrusting te kunnen uitbreiden hebben wij samen met Ratio een leuke aanbieding voor jullie.
 • Diveworld NL-DL-BE

  De mooiste duikstekken in Nederland, België en Duitsland

  Geplaatst op 4 februari 2021
  Veel mensen gaan duiken in landen ver weg met onder andere mooie blauwe zeeën. Maar dichter bij huis in onder andere Nederland, België en Duitsland zijn ook veel mooie duikstekken te vinden.
 • Zapp Klaas kan alles DiveWorld Enschede Selfie Hond

  Kan Klaas een selfie maken met een hond, 10 meter onder water?

  Geplaatst op 4 december 2020
  Klaas staat voor een bizarre uitdaging. De missie is: Kan Klaas een selfie maken met een hond, tien meter onder water? Klaas kan duiken, maar hoe krijg je een hond zo ver? Klaas bracht een bezoek aan DiveWorld Enschede om deze bizarre uitdaging aan te gaan.
 • Het assortiment: cadeaubonnen

  Het assortiment: cadeaubonnen

  Geplaatst op 27 november 2020
  Bij DiveWorld zijn een aantal verschillende cadeaubonnen verkrijgbaar, deze cadeaubonnen zijn te besteden in onze webshop, winkel en duiktoren.
 • Update Covid19

  Update Covid19

  Geplaatst op 5 november 2020
  Update DiveWorld omtrent Covid19 naar aanleiding van de persconferentie op 3 november 2020
 • Malapascua Philippines | duik bucket lijst waard?

  Malapascua Philippines | duik bucket lijst waard?

  Geplaatst op 20 oktober 2020
  Lijkt je het wat om in de Filippijnen te gaan duiken? Check dan snel deze review en je weet alle in en out's.
 • Je eigen ademautomatenset in elkaar zetten.

  Je eigen ademautomatenset in elkaar zetten.

  Geplaatst op 15 oktober 2020
  Je eigen ademautomatenset in elkaar zetten lijkt misschien een lastige klus maar is heel makkelijk. We laten je stap voor stap zien hoe het moet en je kunt helemaal niets verkeerd doen! Het is dus zeker een klusje welke je eenvoudig zelf kan doen.
 • 5 duikbestemmingen in europa die je op je bucketlist moet zetten.

  5 duikbestemmingen in europa die je op je bucketlist moet zetten.

  Geplaatst op 13 oktober 2020
  Om legendarische duiken te maken hoef je eigenlijk helemaal niet buiten Europa! Ja het is hier over het algemeen wat kouder maar wat je onderwater ervoor terug krijgt is werkelijk waar fantastisch! Niet overtuigd? Bekijk dan deze vijf duikbestemmingen welke niet zouden misstaan op jouw bucket list!
 • droogpak diveworld

  Het kiezen van het juiste onderpak voor onder je droog pak!

  Geplaatst op 8 oktober 2020
  Ben je van plan om binnenkort een onderpak aan te schaffen of een nieuw onderpak te kopen om de oude te vervangen? Dan kan deze gids je helpen om de juiste keuze te maken.
 • duikvinnen diveworld

  Welke duikvinnen zijn het best voor mij?

  Geplaatst op 6 oktober 2020
  Op zoek naar vinnen? Bij DiveWorld.nl ben je bij het juiste adres. DiveWorld.nl heeft een ruim assortiment aan vinnen om uit te kiezen. Om de ruime keuze wat makkelijker te maken proberen wij je zoveel mogelijk te helpen door de verschillen tussen alle vinnen goed uit te leggen.
 • duikinstrumenten diveworld

  Maak je set klaar voor het duikseizoen!

  Geplaatst op 1 oktober 2020
  Pre-seizoen check 1
 • duikcomputer diveworld

  Kies de juiste duikcomputer voor jou!

  Geplaatst op 29 september 2020
  Op zoek naar een Duikcomputer? Dan ben je bij DiveWorld.nl aan het goede adres. Wij geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste duikcomputer kiest waar je nog veel duikplezier aan gaat beleven. Je hebt keuze uit een groot assortiment duikcomputers welke we goedkoop en snel kunnen leveren.
 • trimvest diveworld

  Zoveel trimvesten, maar welke is geschikt voor mij?

  Geplaatst op 25 september 2020
  Voor trimvesten zijn er diverse benamingen zoals BCD (Buoyancy Compensator device) of BC (Buoyancy Compensator) of Stab (Stabilizing) jacket. Het moderne trimvest zorgt ervoor dat het gemakkelijk is om lucht toe te voegen of te laten ontsnappen om zo het drijfvermogen te regelen onderwater.
 • ademautomaat diveworld

  Welke ademautomaat heb ik nodig?

  Geplaatst op 24 september 2020
  Op zoek naar een ademautmaat? Bij DiveWorld.nl ben je bij het juiste adres. DiveWorld.nl heeft een ruim assortiment aan ademautomaten om uit te kiezen. Om de ruime keuze wat makkelijker te maken proberen wij je zoveel mogelijk te helpen door de verschillen tussen alle ademautomaten goed uit te leggen.
 • bouyancy diveworld

  Verbeter je buoyancy

  Geplaatst op 18 augustus 2020
  Het moeilijkste van duiken is toch echt het blijven zweven? In je Open Water Diver opleiding kijk je altijd naar je instructeur terwijl hij zonder te bewegen blijft zweven. Zoals iedereen denk je dan bij je zelf ”Hoe dan?”.
 • snorkel diveworld duiken

  Snorkels, alleen voor het snorkelen?

  Geplaatst op 28 april 2020
  De snorkel is een simpele licht gebogen pijp welke ervoor zorgt dat je kan ademen wanneer je met het gezicht in het water ligt aan de oppervlakte. Bij het duiken wordt een snorkel vaak gebruikt om lucht te sparen aan de oppervlakte bij bijvoorbeeld het uitzwemmen naar de duikstek. Daarnaast wordt de snorkel vaak gebruikt om lekker vanaf het strand de wateren voor de kust te verkennen.
 • Een nieuw masker, dit is wat je moet weten

  Een nieuw masker, dit is wat je moet weten

  Geplaatst op 18 februari 2020
  Op zoek naar het juiste duikmasker? Een duikmasker is het venster waardoor je naar de onderwaterwereld kijkt en dit maakt het duikmasker een uiterst belangrijk uitrustingsstuk. Wanneer deze oncomfortabel op het gezicht zit kan dit in potentie een hele duik verpesten. Het is daarom van belang om het juiste duikmasker uit te kiezen.
 • koudwaterduiken diveworld

  Blijf warm tijdens koud watere duiken

  Geplaatst op 7 januari 2020
  Het water heeft op moment van schrijven een temperatuur van 12 graden bereikt. Voor vele luidt dit het einde van het duikseizoen in maar er zitten veel voordelen aan het duiken in het naseizoen. Zo zijn de duikstekken rustiger en is het zicht over het algemeen beter. Om meer te genieten van je duik in koud water hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.