Nieuw bij DiveWorld: Halcyon Dive Systems

12-07-2024

Maak kennis met Halcyon Dive Systems: duikuitrusting van hoge kwaliteit!

Even voorstellen: Nikita (allround medewerker)

12-07-2024

Nikita is student aan de Universiteit van Twente en een enthousiaste duikinstructeur. Een aantal jaar geleden zat Nikita in het bestuur van studentenvereniging ZPV Piranha, waar ze haar passie voor duiken ontdekte. Ze heeft hier leren duiken en is vervolgens assistent-instructeur geworden.

Suunto Ocean: duiken én sporten

19-06-2024

Een horloge die je duik- én sportactiviteiten bijhoudt? Dat is precies wat de nieuwe Suunto Ocean doet! Het is een duikcomputer en sporthorloge in-één.

Diveworld is aanstaande zaterdag 15 juni gesloten vanaf 16:00 uur!

11-06-2024

Diveworld is aanstaande zaterdag 15 juni gesloten vanaf 16:00 uur! 🕓 Zorg dat je je duikavonturen eerder plant. Bedankt voor je begrip en we zien je graag snel weer onder water!

Hoe voorkom je dat je duikmasker beslaat?

12-04-2024

Heb jij wel eens last van een beslagen duikmasker? Niets is frusterender dan met een beslagen masker je duikavontuur beginnen. Gelukkig hebben wij de gouden tip! Lees snel verder.

Tips om je luchtverbruik onder water te verbeteren

11-03-2024

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de mooie onderwaterwereld. Maar hoe zorg je ervoor dat je luchtverbruik wordt verbeterd en je nog langer onder water kunt blijven? In dit blogartikel geven wij je een aantal tips om je luchtverbruik te verbeteren.

Blijf warm tijdens koud watere duiken

06-12-2023

Voor een aantal duikers begint het naseizoen, aan het naseizoen zitte veel voordelen. Zo zijn de duikstekken rustiger en is het zicht over het algemeen beter. Om meer te genieten van je duik in koud water hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Kerst 2023: Dit zijn de aangepaste openingstijden

10-10-2023

In verband met de kerstdagen, heeft DIveWorld aangepaste openingstijden. Wil jij nog graag een duik nemen voor het nieuwe jaar begint? Bekijk dan de openingstijden in dit nieuwsbericht!

Fish id Specialty

05-09-2023

Ben je op vakantie geweest en wil je leren hoe je in het vervolg de vissoorten gemakkelijk herkent? Of wil je die ene vis die je hebt gezien op vakantie graag terug kunnen vinden in naslagwerken? Dan is de SSI Fish Identification Specialty echt iets voor jou!

Wil je graag duiken? Dan is dit de duikuitrusting die je nodig hebt!

04-09-2023

Wanneer je gaat duiken is het belangrijk dat je duikuitrusting op orde is. Het helpt je om onder water te kunnen ademen, op temperatuur te blijven en je huid te beschermen. Maar wat heb je daarvoor allemaal nodig? De basisuitrusting bestaat uit een duikpak, duikschoenen, duikhandschoenen en vinnen.

Wat is decompressieziekte en hoe voorkom je het?

01-09-2023

Vaak is bij duiken de angst voor haaien of andere onderwatermonsters het grootst. Maar wat veel mensen niet weten is dat er nog een veel groter gevaar aanwezig is bij het duiken namelijk decompressieziekte. In dit blogartikel vertellen we je wat decompressieziekte is en hoe je het voorkomt.

SSI Dry Suit Specialty

21-08-2023

Ben jij klaar om het onderwateranvontuur het hele jaar voort te zetten? met beter zich en minder drukte op de duikstekken tijdens de winter, is het nu de perfecte kans om de diepten van Nederland te verkennen.

SSI Perfect Buoyancy 26 augustus 2023

04-08-2023

Heb je de beginnerscursussen helemaal gevolgd en ben je toe aan een volgende stap? Dan is de SSI Perfect Buoyancy misschien wel iets voor jou, met deze vervolgopleiding leer je om je beheersing van het drijfvermogen te verbeteren.

Ruil je oude droogpak in voor de SANTI Emotion Grey Wolf!

27-07-2023

Is jouw droogpak (bijna) toe aan vervanging? Of heb je altijd al een SANTI Diving droogpak gewild? Ruil dan nu jou oude (droog)pak in voor de Limited Edition SANTI Grey Wolf!

SSI Stress en Rescue

26-07-2023

Bij noodgevallen en duikongevallen kan stress een grote rol spelen. Gedurende de SSI Diver Stress & Rescue specialty, op zaterdag 2 en 9 september, leer je om een noodgeval te voorkomen en adequaat te handelen wanneer er zich een noodgeval voordoet.

Kom met je duikvereniging naar DiveWorld in Enschede!

30-01-2023

Het weer is koud en kil, maar wil je toch lekker blijven duiken samen met je vereniging? Kom dan naar DiveWorld in Enschede voor een hele unieke en leuke oplossing om toch te kunnen duiken.

Moet jouw duikfles nog gekeurd worden?

10-01-2023

Heb jij een eigen duikfles? Dan moet deze een keer in de vijf jaar gekeurd worden. Heb jij een fles die bijna toe is aan een keuring? Wacht dan niet te lang.

Even voorstellen: duikinstructeur Carla Smitshoek

12-12-2022

De liefde voor duiken is bij Carla ontstaan nadat ze in 2015 haar duikbrevet bij DiveWorld heeft gehaald en een aantal maanden in Fiji is geweest. Ze heeft daar bijna dagelijks gedoken en daarmee was de passie voor duiken een feit!

Diveworld cadeaubonnen

17-11-2022

Sinterklaas is weer in het land en het duurt ook niet lang meer voordat het Kerst is. Zie je elk jaar weer op tegen de zoektocht naar leuke cadeautjes, omdat je niet weer met een geurtje of sokken aan wil komen? Dat is niet nodig, want met een cadeaubon van DiveWorld heb je een origineel cadeau voor iedereen!

DiveWorld volledig van het gas af

11-11-2022

Met het verwijderen van de gasmeter en de gasleidingen is DiveWorld officieel van het gas
af. Twee jaar geleden bleek het ventilatiesysteem van de ruimtes boven aan vervanging
toe. Voor eigenaar Niek een goed moment om op zoek te gaan naar een duurzamer
alternatief.

Even voorstellen: duikinstructeur Marcel Ditewig

10-11-2022

Marcel is in het dagelijks leven eigenaar van twee Electroworld winkels in Enschede en Losser, waar o.a. wasmachines, televisies en computers worden verkocht en gerepareerd. Het duikvirus is ontstaan nadat hij met vrouw en kinderen een introductieduik heeft gedaan in Griekenland, op het eiland Thassos.

Even voorstellen; Duikinstructeur Marc Visscher

11-10-2022

Duikinstructeur Marc Visscher: “Ik heb een vrij druk leven, dus het mooiste aan duiken vind ik het gevoel van helemaal niets, met uitzondering van het geluid van je eigen ademhaling.

Hoe kun je je duik loggen?

29-09-2022

Een logboek is belangrijk omdat je hierin kunt bijhouden waar, wanneer en met wie je hebt gedoken. Belangrijke informatie, niet alleen voor de duikschool, maar ook als leuk naslagwerk. Duik logboeken zijn er in alle soorten en maten, zowel op papier als digitaal. Lees onze blog voor meer informatie en een leuke aanbieding voor duikhorloges.

4 Caribische koraalriffen om te duiken

12-07-2022

Heb jij je volgende duikvakantie nog niet gepland? Dan is het zeker de moeite waard om er even lekker voor te gaan zitten en onze blog te lezen over de Caribische zee.

Hoe kun je prettig en veilig snorkelen?

23-06-2022

Snorkelen is in principe een redelijk veilige activiteit. Je hebt er naast je zwemdiploma geen speciaal brevet of diploma voor nodig. Hoewel je er geen cursus voor nodig hebt, raden we je dat wel aan. Je leert dan alle in’s en out’s zodat je prettig en veilig kunt snorkelen. Naast je zwemvaardigheid en lichamelijke conditie zijn er een aantal zaken waar je bij het snorkelen rekening mee dient te houden. Lees er meer over in onze nieuwe blog.

Rebreather duiken maar dan anders

05-06-2022

Skanda Cophield komt naar Nederland! Eind juli hebben we Skanda Cophield bereid gevonden om het lekkere warme Tulum in te wisselen voor een weekje Nederland om een aantal demodagen op de KISS Sidewinder rebreather te verzorgen.

Bij het DiveWorld Duikteam begint jouw avontuur

05-05-2022

Heb jij een duikbrevet en wil je graag regelmatiger duiken, meer te weten komen over duiken, maar bovenal met veel plezier je hobby beoefenen? Dan is er voor jou altijd een plekje vrij bij het DiveWorld duikteam.

De 5 beste duiktips waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten

22-03-2022

Vanuit onze ervaring delen we graag een paar tips & tricks met je die het duiken nog leuker, makkelijker en veiliger maken. Bij DiveWorld zien we dagelijks dat kleine veranderingen in je routine een groot verschil kunnen maken. Dus doe er je voordeel mee!

Even voorstellen; Niek

12-03-2022

Veel van jullie kennen mij misschien al of hebben mij al een keer op foto’s of video’s langs zien komen.. Toch wil ik mij nog even voorstellen.

Duiken groepsverband

09-12-2021

Nu de winter voor de deur staat en je niet meer lekker in open water kunt duiken is de duiktoren van DiveWorld het ideale alternatief.

Hoe fotografeer je onderwater?

12-11-2021

Onderwater fotograferen is een vak apart waar je speciale apparatuur voor nodig hebt. Maar hoe leuk is het om de prachtige onderwaterwereld, die je moeilijk kunt omschrijven, met anderen te kunnen delen? Of om zelf terug te kijken natuurlijk. De makkelijkste manier om onderwater te fotograferen is om een onderwatercamera of een onderwaterbehuizing voor je smartphone te hebben. Maar dan moet je wel eerst leren hoe je daar het beste mee omgaat. In onze nieuwe blog geven we je tips en vertellen we je over de nieuwe Sealife onderwatercase. Daarnaast kun je bij DiveWorld ook een cursus onderwaterfotografie doen. Dus lees de blog!

Hoe duik je in het donker?

23-09-2021

In het donker duiken is een heel andere ervaring dan overdag duiken. In het donker openbaart zich een mystieke onderwaterwereld. Nog kalmer dan normaal, maar met de juiste uitrusting en een krachtige lamp valt er veel te ontdekken. Ook als het niet donker is kun je slecht zicht hebben, wat in Nederland vaak het geval is. Voor beide omstandigheden heb je specifieke vaardigheden nodig om veilig te kunnen duiken. Lees er meer over in onze nieuwe blog.

Hoe diep kun je duiken met SCUBA-duiken en freediven?

26-08-2021

Hoe diep je kunt duiken hangt af van hoe je duikt en het gebruik van apparatuur. In onze nieuwe blog vertellen we je meer over SCUBA-duiken en vrijduiken (Freediving). Bij scubaduiken maak je gebruik van een SCUBA, een afkorting voor ‘Self Contained Underwater Breathing Apparatus’, oftewel een persluchtapparaat. Bij Freediving ga je geheel op eigen kracht onder water, zo lang als op één ademteug mogelijk is. Hoe je ook duikt, zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid en veilig duikt. In onze blog via de link in de bio lees je er meer over.

Hoe gebruik je een loodgordel?

12-08-2021

Als duiker heb je lood nodig hebt om onder water te komen en te blijven. Een duikpak heeft een positief drijfvermogen nodig. Dat doe je met lood dat je op verschillende plaatsen kunt aanbrengen, waaronder om je middel met behulp van een loodgordel. Het is een precies werkje om te bepalen hoeveel lood je nodig hebt. Want bij te weinig lood kun je moeilijk beneden blijven. Bij te veel lood blijf je gemakkelijk beneden, maar moet je je trimvest steeds bijvullen. Hoe bepaal je welke gordel je gebruikt en hoeveel lood erin moet? We schreven er een blog over.

Vanaf welke leeftijd mag je duiken?

05-08-2021

Wanneer mag je beginnen met duiken en is er ook een maximum leeftijd? Volgens PADI, SSI en andere duikorganisaties is er maar één leeftijdsgrens. Je mag duiken vanaf 8 jaar en er is geen maximum leeftijd. Uiteraard is het allereerst belangrijk dat je het duiken goed aanleert. Onze cursussen/lessen worden op de verschillende leeftijdsgroepen en ervaringsniveaus afgestemd. Lees er meer over in onze nieuwe blog.

Duikopleidingen bij DiveWorld

22-07-2021

Bij DiveWorld kun je verschillende duikopleidingen volgen. Zo heb je de introductieduik en de beginnerscursussen. Heb je de basis al onder de knie en wil je je verder verdiepen in het duiken dan kan je verschillende vervolgopleidingen volgen of wordt een echte duik professional.

Je droom om te duiken waarmaken bij DiveWorld

24-06-2021

Is het jouw droom om de onderwaterwereld te ontdekken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kun je bijvoorbeeld gelijk het water inspringen of is het handig om hier eerst een cursus voor te doen. Kan dit gewoon in je zwemkleding of heb je hier speciale attributen voor nodig? Met al deze vragen kunnen wij je helpen! Lees er meer over in dit blogartikel.

Wat heb je nodig voor een goede duikuitrusting

03-06-2021

Wanneer je gaat duiken is het belangrijk dat je duikuitrusting in orde is. Het helpt je om onder water te kunnen ademen, om op temperatuur te blijven en het beschermt je huid. In dit blogartikel bespreken we de de kleding die je draagt bij een standaard duikuitrusting.

De mooiste duikstekken in Nederland, België en Duitsland

04-02-2021

Veel mensen gaan duiken in landen ver weg met onder andere mooie blauwe zeeën. Maar dichter bij huis in onder andere Nederland, België en Duitsland zijn ook veel mooie duikstekken te vinden.

Het assortiment: cadeaubonnen

27-11-2020

Bij DiveWorld zijn een aantal verschillende cadeaubonnen verkrijgbaar, deze cadeaubonnen zijn te besteden in onze webshop, winkel en duiktoren.

Malapascua Philippines | duik bucket lijst waard?

20-10-2020

Lijkt je het wat om in de Filippijnen te gaan duiken? Check dan snel deze review en je weet alle in en out's.

Je eigen ademautomatenset in elkaar zetten.

15-10-2020

Je eigen ademautomatenset in elkaar zetten lijkt misschien een lastige klus maar is heel makkelijk. We laten je stap voor stap zien hoe het moet en je kunt helemaal niets verkeerd doen! Het is dus zeker een klusje welke je eenvoudig zelf kan doen.

5 duikbestemmingen in europa die je op je bucketlist moet zetten.

13-10-2020

Om legendarische duiken te maken hoef je eigenlijk helemaal niet buiten Europa! Ja het is hier over het algemeen wat kouder maar wat je onderwater ervoor terug krijgt is werkelijk waar fantastisch! Niet overtuigd? Bekijk dan deze vijf duikbestemmingen welke niet zouden misstaan op jouw bucket list!

Het kiezen van het juiste onderpak voor onder je droog pak!

08-10-2020

Ben je van plan om binnenkort een onderpak aan te schaffen of een nieuw onderpak te kopen om de oude te vervangen? Dan kan deze gids je helpen om de juiste keuze te maken.

Kies de juiste duikcomputer voor jou!

29-09-2020

Op zoek naar een Duikcomputer? Dan ben je bij DiveWorld.nl aan het goede adres. Wij geven je graag het juiste advies zodat jij de juiste duikcomputer kiest waar je nog veel duikplezier aan gaat beleven. Je hebt keuze uit een groot assortiment duikcomputers welke we goedkoop en snel kunnen leveren.

Zoveel trimvesten, maar welke is geschikt voor mij?

25-09-2020

Voor trimvesten zijn er diverse benamingen zoals BCD (Buoyancy Compensator device) of BC (Buoyancy Compensator) of Stab (Stabilizing) jacket. Het moderne trimvest zorgt ervoor dat het gemakkelijk is om lucht toe te voegen of te laten ontsnappen om zo het drijfvermogen te regelen onderwater.

Welke ademautomaat heb ik nodig?

24-09-2020

Op zoek naar een ademautmaat? Bij DiveWorld.nl ben je bij het juiste adres. DiveWorld.nl heeft een ruim assortiment aan ademautomaten om uit te kiezen. Om de ruime keuze wat makkelijker te maken proberen wij je zoveel mogelijk te helpen door de verschillen tussen alle ademautomaten goed uit te leggen.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen