• Home
  • Nieuws
  • Hoe voorkom je dat je duikmasker beslaat?

Hoe voorkom je dat je duikmasker beslaat?

Je herkent het vast wel, een beslagen duikmasker. Niets is frustrerender dan je onderwateravontuur beginnen en ontdekken dat je zicht gehinderd wordt door condens op je masker. Gelukkig hebben wij de gouden tip om dit probleem aan te pakken, zodat jij kan genieten van een kristalhelder zicht onder water.

Wat moet ik doen als mijn masker beslaat terwijl hij nieuw is?

Wist je dat tijdens de productie van duikmaskers siliconen vrijkomen die zich afzetten op het glas van je masker? Dit is vaak de boosdoener achter het beslaan.

Stap 1: Reinig je masker en het doosje

Begin met het schoonmaken van zowel het masker als het doosje met afwasmiddel. Dit verwijdert de siliconenresten effectief, waardoor voorkomen wordt dat ze weer op het glas neerslaan.

Stap 2: Gebruik tandpasta

Breng een klein druppeltje tandpasta aan op de binnenkant van elk glas. Poets dit zachtjes met twee vingers gedurende 10 minuten per glas. Dit helpt om eventuele resterende film van de productieprocessen te verwijderen.

Stap 3: Spoel en droog je masker

Na het poetsen, spoel je alle tandpasta grondig uit het masker met water. Laat je masker volledig drogen voordat je het terugplaatst in het schoongemaakte doosje.

Stap 4: Gebruik antifog middel

Voor gebruik, spray de binnenkant van het masker in met een antifog middel, zoals de DiveWorld anti-condens spray. Zorg ervoor dat je het masker hierna licht spoelt, zodat je niet direct tegen het antifog middel aan kijkt tijdens je duik.

Stap 5: Onderhoud na het duiken

Spoel je masker altijd af met kraanwater na gebruik en laat het drogen in de schaduw. Direct zonlicht kan de siliconen skirt uitdrogen en stug maken, wat de pasvorm en comfort kan beïnvloeden.

Mocht je masker na deze stappen nog steeds beslaan, herhaal dan de eerste drie stappen voor het beste resultaat.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen