• Home
  • Nieuws
  • De 5 beste duiktips waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten

De 5 beste duiktips waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten

 Vanuit onze ervaring delen we graag een paar tips & tricks met je die het duiken nog leuker, makkelijker en veiliger maken. Bij DiveWorld zien we dagelijks dat kleine veranderingen in je routine een groot verschil kunnen maken. Dus doe er je voordeel mee!

1 .Wetsuit sneller aantrekken

Een wetsuit aantrekken kost wat tijd en souplesse. Het kan sneller:

  •    Doe een plastic tas om je handen en voeten om ‘m gemakkelijker over je armen en benen te trekken.
  •    Draag lycra leggings om de wetsuit makkelijker over je benen te laten glijden. Je kunt ook een smeermiddel op waterbasis gebruiken.
  •    Laat tijdens het aantrekken water in de wetsuit lopen (onder de douche of door middel van een waterslang).

2.  Check, check, double check

Voordat je gaat duiken doe je altijd een veiligheidscontrole. Doe de check van top tot teen om ervoor te zorgen dat je niks vergeet. Dus begin bij de duikcapuchon en eindig bij de vinnen, altijd in een vaste volgorde. Controleer elk onderdeel van de uitrusting die je onderweg tegenkomt. Let extra goed op de ademautomaat. Is er een onderdeel van je duikuitrusting niet meer in orde? Vervang ‘m dan meteen. Dat kan ook via onze webshop. Met duikmaterialen wil je geen risico’s lopen!


3. Precies genoeg duiklood

Eén van de meest voorkomende fouten bij duiken is dat je te veel duiklood draagt. Om precies de juiste hoeveelheid duiklood te berekenen moet je rekening houden met de elementen met positief en negatief drijfvermogen en deze compenseren. Het is belangrijk dat je je daarover goed laat adviseren. Daarvoor kun je uiteraard ook bij DiveWorld terecht.


4. Houd je uitrusting in de gaten

Duikuitrustingen lijken op elkaar. Dus stel dat je op een boot met meerdere duikers op pad gaat, zorg er dan voor dat je altijd je eigen uitrusting in de gaten houdt. Nog beter: zet je naam erop. Van je eigen uitrusting weet je zeker dat ‘ie helemaal in orde is.

5. Veilig terug

Wanneer het beste moment is om na een duik weer naar boven te gaan is een kwestie van je gezond verstand gebruiken. Wij adviseren om aan de terugweg te beginnen voordat je de helft van je lucht hebt gebruikt. Als je doorgaat totdat je de helft of meer hebt verbruikt kun je het ophaalpunt niet meer bereiken. Dus ga op tijd terug!

Ben je benieuwd naar meer tips voor het duiken, houd dan onze website en social media in de gaten of neem contact met ons op

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen