• Home
  • Nieuws
  • Even voorstellen; Duikinstructeur Marc Visscher

Even voorstellen:

Duikinstructeur Marc Visscher

Marc is 53 jaar en trotse vader van vijf kinderen. Hij is bourgondiër, ondernemer in hart en nieren en heeft ongeveer 140 medewerkers in dienst. Naast het duiken springt hij regelmatig op de mountainbike en wandelt hij graag. Zijn vrouw Marieke is een pilates instructeur en die probeert hem ook nog wekelijks uit te putten. Kortom: hij komt tijd tekort, maar gelukkig is duiken voor hem vooral een moment van ontspanning!


Marc: “Als je het duiken beheerst en vaak doet werkt het bijzonder ontspannend. Als je dit dan ook nog eens mag overbrengen op andere mensen, wordt het wel heel erg leuk. Ik ben in 2017 begonnen met duiken bij DiveWorld, de dichtstbijzijnde duikschool met waanzinnige faciliteiten, waaronder een zwembad van maar liefst tien meter diep. Daar kan ik nog elke keer blij van worden.”

Het leukste aan duiken

“Ik heb een vrij druk leven, dus het mooiste aan duiken vind ik het gevoel van helemaal niets, met uitzondering van het geluid van je eigen ademhaling. Als instructeur vind ik het mooi om samen met de cursisten hun angsten te overwinnen en hun technieken te verfijnen én niet geheel onbelangrijk: na afloop een welverdiende ijskoude La Chouffe met bitterballen te nuttigen. Mijn motto is niet voor niets dat het leven een groot feest is, maar dat je wel zelf de slingers op moet hangen.”

Mooiste plek om te duiken

“Met perfect onderwaterzicht duizenden zoetwaterkreeftjes zien, blijf ik indrukwekkend vinden. Qua plek vind ik Curaçao het mooiste om te duiken, maar ik zou ook heel graag een keer bij het Tubbataha Rif in de Filipijnen willen duiken. Dit rif ligt midden in de Koraaldriehoek en het is zo’n tien uur varen. Doordat deze duikplek zo afgelegen ligt, is er enorm veel leven te vinden. Je vindt er alle vissen die je je maar kan bedenken, zoals haaien, dolfijnen, schildpadden, walvissen en manta’s. Op deze plek heb je het allemaal!”

Waarom zou ik moeten gaan duiken?

“Elke duik is anders, het is ontspannend en gaandeweg leer je jezelf steeds beter kennen.”


Net als Marc op zoek naar ontspanning en een moment voor jezelf? Boek dan nu een introductieduik en maak kennis met de overweldigende onderwaterwereld.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen