• Home
  • Nieuws
  • Even voorstellen: duikinstructeur Carla Smitshoek

Even voorstellen: duikinstructeur Carla Smitshoek 

De liefde voor duiken is bij Carla ontstaan nadat ze in 2015 haar duikbrevet bij DiveWorld heeft gehaald en een aantal maanden in Fiji is geweest. Ze heeft daar bijna dagelijks gedoken en daarmee was de passie voor duiken een feit!

Na haar eerste duikbrevet in 2015 heeft ze meerdere brevetten gehaald. Sinds 2017 is ze assistent instructeur bij DiveWorld en in 2019 heeft ze haar instructeursbrevet gehaald en neemt ze zelf mensen mee in de wereld die voor haarzelf zo bekend is en waar ze andere mensen ook van wil laten genieten. Daarnaast is ze werkzaam als projectmanager binnen de interieurbouw.

Carla: “Ik wilde altijd al mijn duikbrevet halen en toen ik voor mijn verjaardag een introductieduik bij DiveWorld kreeg, kwam ik er eigenlijk pas achter dat ik ook dicht bij huis kon duiken. Het leukste van duiken vind ik de bijzondere dieren en natuur die je van zo dichtbij eventjes mag meemaken. Ik vind het fascinerend dat er een hele wereld bestaat die wij maar voor zo’n klein deel kunnen zien. Dat zorgt ervoor dat ik mij altijd afvraag wat er zich allemaal onder water afspeelt, zodra je zelf het water uit gaat. En dat geldt voor elk water, of dat nou dicht bij huis is of aan de andere kant van de wereld.”

Cursisten zien groeien en laten genieten

Over de vraag wat Carla het leukste vindt aan duikinstructeur zijn, hoeft ze niet lang na te denken: “Mensen meenemen in de wereld die al zo bekend is voor mijzelf, om ze daar een stukje van te laten zien en om anderen hier net zo enthousiast over te maken. Daarnaast vind ik het ook heel tof om te zien hoe mensen groeien tijdens een cursus. Aan het begin van een cursus vinden mensen het vaak heel spannend en zijn ze soms onzeker. Hoe meer je dan richting het einde van een cursus gaat, hoe goed en zelfverzekerd iemand zich dan voelt, is heel leuk om te zien. En daar heb ik als instructeur dan toch ook aan bijgedragen.”

De mooiste plekken om te duiken

“Fiji en Komodo zijn super mooie duikstekken met veel diversiteit. Het mooiste koraal dat ik tot nu toe heb gezien is in Komodo. En in Fiji heb je natuurlijk haaien, heel veel haaien. En dat is ook meteen mijn duiktip: wees niet bang voor haaien! De plekken waar ik nog graag zou willen duiken zijn Tonga, Raja Ampat, Galapagos eilanden, Malediven, Rangiroa en nog zoveel meer!”

Waarom zou ik moeten gaan duiken?

“Het is zo tof om een andere wereld te zien dan de wereld die je al kent. Het is ook heel relaxed om te doen, je ontmoet de leukste mensen en je komt op de meest bijzondere plekken ter wereld. Het is gewoon een verrijking van de wereld die je al kent!” Enthousiast geworden door Carla’s verhaal, maar nog nooit gedoken? Boek dan nu een introductieduik en maak kennis met de overweldigende onderwaterwereld.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen