• Home
  • Nieuws
  • 5 duikbestemmingen in europa die je op je bucketlist moet zetten.

5 duikbestemmingen in Europa die je op je bucket list moet zetten.

Om legendarische duiken te maken hoef je eigenlijk helemaal niet buiten Europa! Ja het is hier over het algemeen wat kouder maar wat je onderwater ervoor terug krijgt is werkelijk waar fantastisch! Niet overtuigd? Bekijk dan deze vijf duikbestemmingen welke niet zouden misstaan op jouw bucket list! 

1. Schotland | West Coast

Schotland? Ja Schotland! Helderblauw water, veel onderwater leven en zelfs één van de mooiste haaien ter wereld; De Basking Shark!  Deze zachtaardige reus trekt elke jaar van mei tot september langs de west kust van Schotland. En dit levert prachtige plaatjes op:

2. Lanzarote | Museo Atlantico

Op de bodem bij Lanzarote (Canarische eilanden) staan talloze beelden onderwater. Deze beelden vormen samen het eerste onderwater museum van Europa. Het museum is een eerbetoon en gedenkteken voor alle vluchtelingen die het leven lieten op de middellandse zee.

3. IJsland | Silfa Crack

Oké het water mag dan wat koud zijn maar het is zeker de moeite waard! Het water op deze duikspot is het helderste van de hele wereld en vaak kijk je al gauw 100 meter van je af. Daarnaast is dit dé plek om te duiken tussen de Noord-Amerikaans tektonische plaat en de Eurasian tektonische plaat! Een ware belevenis!

4. Kroatië | Wrak duiken

Kroatië is natuurlijk allang bekend als één van dé duikbestemmingen van Europa. Wat niet iedereen weet is dat er ook ontzettend veel wrakken op de bodem van de Adriatische zee liggen! Dit maakt Kroatië dan ook één van de top plekken van Europa! 

Noorwegen | Snorkelen met Orka's

In de categorie koud, kouder, koudst: Noorwegen! Waarom het koude water zou trotseren? Orka's! Noorwegen is één van de weinige plekken waar je kan snorkelen met Orka's! Deze prachtige roofdieren zijn hier van dichtbij te bewonderen en daarnaast heb je grote kans om het noorderlicht mee te pakken!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen