• Home
  • Nieuws
  • De mooiste duikstekken in Nederland, België en Duitsland

De mooiste duikstekken in Nederland, België en Duitsland

Veel mensen gaan duiken in landen ver weg met onder andere mooie blauwe zeeën. Maar dichter bij huis in onder andere Nederland, België en Duitsland zijn ook veel mooie duikstekken te vinden. Op de website van duikersgids is een grote selectie van deze duikstekken te vinden. In dit blogartikel nemen we je mee naar de top drie mooiste outdoor duikstekken in Nederland, België en Duitsland.


Duikplekken in Nederland

In Nederland zijn op verschillende plaatsen duikstekken te vinden, de mooiste plekken zijn onder andere te vinden in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Overijssel en Utrecht.

Eiland 2 Vinkeveen

In Vinkeveen kun je mooi duiken bij eiland 2. Bij deze duikstek is een overvloed aan vis te vinden zoals, grote scholen baarzen maar ook snoeken, snoekbaarzen en palingen. Je duikt midden in de natuur tussen veenformaties en mooie groenzones vol waterplanten. Bij deze duikstek is helder water te vinden, mooie begroeiing en veel onderwaterleven, wel is er veel pleziervaart te vinden. Deze duikstek is geschikt voor zowel diep duiken, ervaren duikers, nachtduiken en onderwaterfotografie.

Zeelandbrug 32

Oorspronkelijk heette de Zeelandbrug de Oosterscheldebrug. Deze plek is een van de bekendste duikstekken in Nederland. Je komt hier veel verschillende dingen tegen, zo kom je op de diepte harders en zeebaarzen tegen. Daarnaast zit in zowel het dijklichaam als het breukstenrif veel leven met onder andere sepia’s en zeepaardjes. Deze duikstek is geschikt voor zowel gevorderde duikers, groepen en nachtduiken.


Den Osse Nieuwe Kerkweg

Den Osse Nieuwe Kerkweg is een zeer geliefde duikstekken met een verschillende bijnamen, zoals Meeuwestein, Nieuwe Kerkweg en Den Osse. Deze duikstek ligt in de Grevelingen en heeft een overdadige biodiversiteit en een verzameling van mooi begroeide reefballs. Door de gaten van de reefballs zijn grote krabben en kreeften te spotten. Deze duikstek is geschikt voor zowel gevorderde duikers als groepen, nachtduiken en duikoefeningen


Duikplekken in België

Niet ver van Nederland zijn ook in België mooie duikstekken te vinden.

Breydon Widgeon

In 2000 is in Breydon Widgeon door sportduikers een zwaar begroeide stalen trawler ontdekt. De trawler staat rechtop en is nog goed in tact. Je kunt hier onder andere zeeanjelieren, gorgelpijpjes en zeeraspen op ontdekken. Er zijn geruchten dat de trawler in  1990 tot zinken is gebracht door een drugsschip. Deze duikstek is geschikt voor zowel beginnende Noordzeeduikers als gevorderde wrakduikers.

La Gombe

Volgens de Duikersgids is La Gombe één van de mooiste duikstekken in België. De duikstek bestaat uit een oude steengroeve met imposante rotswanden, die steil uit het water omhoog steken. Er liggen verschillende objecten op de bodem, waaronder een straaljager en een tank. Ook zijn er veel verschillende vissen te zien. Deze duikstek is geschikt voor zowel oefenduiken, beginnende duikers, gevorde duikers, ervaren duikers, onderwaterfotografie en nachtduiken op afspraak.

Put van Ekeren

Deze duikstek is een mooie natuurplas in Antwerpen. Deze duikstek staat bekend om zijn natuur, zowel boven- als onder water. Hier zijn veel verschillende vissen te vinden, mooie lichtinvallen, een beeld genaamd Buddy en fossiele schelpen. Deze duikstek is geschikt voor zowel beginnende duikers, ervaren duikers, gevorderde duikers, mindervaliden, nachtduiken en oefenduiken.


Duikstekken in Duitsland

In Duitsland zijn verschillende mooie duikstekken te vinden.

Naturagart

In het Duitse Ibbenburen ligt de bekende duikstek Naturagart. In deze duikstek volg je een 1,2 kilometer lang duikparcour. Tijdens het duikparcour kom je onder andere verschillende steenformaties, ruïnes, grotjes en gangenstelsels tegen. Deze duikstek is kunstmatig aangelegd en is een van de grootste ter wereld. Deze duikstek is geschikt voor zowel beginnende duikers, ervaren duikers, groepen, mindervaliden en voor onderwaterfotografie.

Blausteinsee

Net over de grens bij Antwerpen ligt de oude bruinkoolafgrafving de Blausteinsee. Kenmerken van deze duikstek zijn onder andere de goede faciliteiten, maar ook de diepte. Je kunt tot veertig meter diep duiken, onder de tien meter is het behoorlijk koud. Daarnaast zijn onder andere twee onderwaterbossen en verschillende wrakjes te vinden. Deze duikstek is geschikt voor zowel beginnende duikers, diep duiken, gevorderde duikers, nachtduiken en oefenduiken.

Nullzeit

Bij deze duikstek duik je in een voormalig ondergrond drinkwaterreservoir in het Duitse Ruhrgebied. De duikstek is verdeeld in acht themagangen, waaronder een grottenstelsel, een zilvermijn, een kerk en een begraafplaats. Deze duikstek is geschikt voor zowel beginnende duikers, gevorderde duikers en voor onderwaterfotografie. 


Benieuwd naar deze of andere duikstekken in Nederland, België en Duitsland. Bekijk dan de website van Duikersgids.Foto's en tekst: https://www.duikersgids.nl/

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen