Vanaf welke leeftijd mag je duiken?

Wanneer mag je beginnen met duiken en is er ook een maximum leeftijd? Volgens PADI, SSI en andere duikorganisaties is er maar één leeftijdsgrens. Je mag duiken vanaf 8 jaar en er is geen maximum leeftijd. Uiteraard is het allereerst belangrijk dat je het duiken goed aanleert. Onze cursussen/lessen worden op de verschillende leeftijdsgroepen en ervaringsniveaus afgestemd. Lees er meer over in onze nieuwe blog.

Kinderen en duiken

Kinderen mogen vanaf 8 jaar duiken. We hebben diverse beginners cursussen. Ze leren dan eerst de basisvaardigheden en gaan het drijfvermogen oefenen. Dat geldt uiteraard ook voor oudere beginners. Vanaf 8 jaar mogen ze nog niet in de oceaan duiken, tenzij het een zeer ondiepe en kalme plek met goed zicht is. Voor het echte duiken in de oceaan moeten ze 10 jaar zijn. Kinderen tussen de 10 en 11 jaar zijn verplicht om met een professional of gecertificeerde ouder of voogd te duiken. Ze mogen niet dieper dan 12 meter duiken. Duikers tussen de 12 en 14 jaar moeten ook met een gecertificeerde volwassene te duiken, maar zij mogen tot 18 meter diep duiken. Vanaf 15 jaar worden het onafhankelijke duikers.

Goede algemene gezondheid

Veel mensen denken dat duiken een sport is waar je veel lichamelijke inspanning voor nodig hebt. Dat is niet waar. Daarom is er geen maximum leeftijd voor duiken. Er zijn wel enkele duikbestemmingen waar je niet mag duiken als je ouder dan 80 jaar bent. Maar welke leeftijd je ook hebt, het is wel belangrijk dat je een goede algemene gezondheid hebt. Ben je boven de 50 en wil je beginnen met duiken? Ga dan eerst naar een arts die gespecialiseerd is in hyperbare geneeskunde. Zijn er geen gezondheidsbezwaren die gevaarlijk kunnen zijn onder water, dan is er geen reden waarom je niet zou kunnen duiken.

Cursussen en opleidingen

DiveWorld is de grootste opleider van duikers in Twente. We helpen je maar al te graag met het opstarten van jouw avontuur onderwater. DiveWorld biedt zowel SSI (DiveWorld is een erkend SSI Diamond Dive Center) als Padi cursussen aan en heeft een groot team van instructeurs klaar staan die jou bij je eerste zwemslagen onder water willen helpen. Kijk op onze site voor de mogelijkheden. 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen