Hoe duik je in het donker?

 

In het donker duiken is een heel andere ervaring dan overdag duiken. In het donker openbaart zich een mystieke onderwaterwereld. Nog kalmer dan normaal, maar met de juiste uitrusting en een krachtige lamp valt er veel te ontdekken. Ook als het niet donker is kun je slecht zicht hebben, wat in Nederland vaak het geval is. Voor beide omstandigheden heb je specifieke vaardigheden nodig om veilig te kunnen duiken.

Duiklampen

Als je gaat nachtduiken ontdek je een compleet nieuwe wereld. Veel van het onderwaterleven wordt actief wanneer de schemering inzet en het nacht wordt. Je hebt er wel speciale apparatuur en vaardigheden voor nodig. Goede duiklampen zijn onmisbaar tijdens een nachtduik. In Nederland, waar het zicht vaak slecht is, zijn sterke duiklampen ook overdag geen overbodige luxe. Naast primaire duiklampen is het belangrijk om ook back-up duiklampen mee te nemen, zodat wanneer één van de primaire duiklampen het onverhoopt niet meer doet je nog steeds veilig kunt opstijgen. Klik op de onderstaande knop om onze duiklampen te bekijken.

SSI Night & Limited Visibility

Hoe je de nachtlampen gebruikt leer je tijdens onze cursus SSI Night & Limited Visibility die in oktober weer bij DiveWorld wordt gegeven. Daarnaast leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om in het donker of bij slecht zicht veilig te duiken. De cursus bestaat uit een theorie sessie en twee sessies buitenwaterduiken. Klik voor meer informatie op de onderstaande knop.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen