Duikopleidingen bij DiveWorld

Bij DiveWorld kun je verschillende duikopleidingen volgen. Zo heb je de introductieduik en de beginnerscursussen. Heb je de basis al onder de knie en wil je je verder verdiepen in het duiken dan kan je verschillende vervolgopleidingen volgen of wordt een echte duik professional. Bij alle opleidingen, behalve bij de introductieduik, krijg je op het einde een duikbrevet. Wat een duikbrevet inhoudt en welke opleidingen DiveWorld aanbiedt lees je in dit blogartikel.


Wat is een duikbrevet?

Een duikbrevet is een soort diploma waarmee je kan aantonen dat je bezit over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Bij veel duikorganisaties moet je je brevet kunnen aantonen om mee te gaan met bijvoorbeeld een gidsduik of om vrij te mogen duiken. Een brevet is in de meeste gevallen overal ter wereld onbeperkt geldig.


Welke opleidingen kun je volgen bij DiveWorld?

DiveWorld is door SSI (Scuba Schools International) erkend als een Diamond Dive Center. Dit houdt in dat wij gespecialiseerd zijn in het geven van kwalitatief hoogstaande, veilige en verzorgde opleidingen. Op dit moment bieden wij 26 opleidingen/cursussen aan, een aantal zullen wij hieronder bespreken.


Starten met duiken

Introductieduik

Wil jij kennismaken met met het duiken en de overweldigende onderwaterwereld? Dan is de introductieduik iets voor jou! Tijdens deze introductie zal je eerst een half uur uitleg krijgen waarna je het water in zult gaan.


Beginners cursussen

Er zijn 4 beginnerscursussen. Zo heb je de SSI Snorkel Diver, bij deze cursus leer je om op een veilige en ontspannen manier de onderwaterwereld te ontdekken tijdens het snorkelen. Wil je graag leren hoe je in een duiktoren kan duiken en waar je op moet letten dan is de SSI Indoor Diver cursus iets voor jou. Tijdens deze cursus leer je om bijvoorbeeld je automaat te klaren, je automaat terug te vinden onder water, je masker te klaren en zwemmende noodopstijging te maken.

Als laatste hebben we bij de beginners cursussen nog de SSI Open Water Diver en de SSI Scuba Diver. De SSI Open Water Diver is de beste manier om het duiken goed onder de knie te krijgen. Tijdens deze opleiding leer je alle vaardigheden die je de rest van je ‘duik’ leven nodig zult hebben. Heb je niet zoveel tijd om de volledige SSI Open Water Diver opleiding te volgen? Dan is de SSI Scuba Diver iets voor jou. De inhoud van deze opleiding staat gelijk aan de helft van de SSI Open Water opleiding. Deze opleiding is perfect als je in het buitenland onder begeleiding van een gids wilt gaan duiken.


Vervolgopleidingen

Er zijn in totaal 18 vervolgopleidingen te volgen bij DiveWorld. Ons wordt vaak gevraagd ‘Waar kunnen wij als beginnende duiker het beste mee beginnen?’. Wij van mening zijn dat het altijd verstandig is om te beginnen met de SSI Perfect Buoyancy Specialty en de SSI Navigation Specialty.


SSI Perfect Buoyancy

Vele riffen worden wereldwijd beschadigd omdat duikers hun drijfvermogen niet onder controle te hebben. Bij de SSI Perfect Buoyancy leer je om de perfecte beheersing van het drijfvermogen te ontwikkelen. Dit leer je tijdens een zwembad duik en twee buitenwater duiken.

SSI Navigation Specialty

Ben jij onder water vaak de ‘weg’ kwijt en weet je niet meer goed waar het vertrekpunt of de boot is. Dan is de SSI Navigation Specialty iets voor jou. Tijdens deze specialty leer je onder water te navigeren door gebruik te maken van bijvoorbeeld een kompas en natuurlijke kompas navigatie.

Ben je benieuwd naar de overige 16 vervolgopleidingen? Klik dan op onderstaande knop.


Wordt een duik professional

Heb jij ondertussen al vele specialty’s onder de knie maar ben je nog niet uitgeleerd, dan kun je je verder specialiseren naar bijvoorbeeld een gidsdivemasterassistent instructeur of open water diver instructeur. Voor deze opleidingen gelden wel een aantal minimale vereisten. Zoals het afgerond hebben van een x aantal opleidingen en je moet minimaal x aantal buitenduiken gemaakt hebben. Dit verschilt per opleiding.

Bij een aantal cursussen kun je gebruik maken van de uitrusting van DiveWorld. Maar wil je toch graag je eigen duikuitrusting in orde hebben? Hier kun je ook bij DiveWorld voor terecht. Zowel in de winkel (in de duiktoren) als in de webshop vind je ons uitgebreide assortiment.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen