Hoe fotografeer je onderwater?

Onderwater fotograferen is een vak apart waar je speciale apparatuur voor nodig hebt. Maar hoe leuk is het om de prachtige onderwaterwereld, die je moeilijk kunt omschrijven, met anderen te kunnen delen? Of om zelf terug te kijken natuurlijk. De makkelijkste manier om onderwater te fotograferen is om een onderwatercamera of een onderwaterbehuizing voor je smartphone te hebben. Maar dan moet je wel eerst leren hoe je daar het beste mee omgaat. In onze nieuwe blog geven we je tips en vertellen we je over de nieuwe Sealife onderwatercase. Daarnaast kun je bij DiveWorld ook een cursus onderwaterfotografie doen. Dus lees de blog!

Onderwaterbehuizing voor je Smartphone


Smartphones hebben tegenwoordig prima lenzen waar je uitstekende beelden mee kunt maken. Maar op bepaalde dieptes gaan de kleuren vervagen. Met de Sealife Sportdiver voor Smartphones heb je dat probleem niet. De Sealife Sportdiver is een onderwaterbehuizing voor je mobiele telefoon die met de meeste Android modellen en iPhone 7 en hoger werkt. De gratis bijgeleverde SportDiver-app legt foto's en video's rechtstreeks op je telefoon vast. Met de app kun je ook geavanceerde camera-instellingen bedienen, zoals zoom, lensselectie, belichting, focus, witbalans, tint, RAW-opname, live foto en achtergrondvervaging, vergelijkbaar met een meer geavanceerde onderwatercamera.

Waterproof camera’s

Daarnaast bestaan er speciale onderwatercamera’s, maar die vragen wel om een andere investering. De keuze van de camera hangt af van het type camera, hoe diep je duikt en je budget. Er zijn waterdichte compact camera’s die je zonder extra bescherming het water in kunt nemen. De diepte tot waar de camera waterproof is varieert van 3 tot 15 meter. Wil je dieper duiken dan de maximaal toegestane diepte van de camera, dan kun je beter voor een ‘onderwaterbehuizing’ kiezen om je camera te beschermen. Daarmee kun je namelijk tot 40 meter diep duiken.

SSI Digital Underwater Photograpy Specialty

Het is sowieso raadzaam om eerst wat ervaring met onderwater fotograferen op te doen. DiveWorld biedt daarvoor de cursus SSI Digital Underwater Photography Specialty. Je leert dan alles over het gebruik en onderhoud van je digitale onderwatercamera. Gedurende 1 theoriesessie en 1 zwembadsessie in de toren brengen we je alle fijne kneepjes van het onderwater fotograferen bij. Fotografielessen in het buitenwater zijn tegen meerprijs mogelijk. Overigens, als je een digitale onderwatercamera in onze DiveWorld shop aanschaft krijg je 10% korting op de SSI Digital Underwater Photograpy Specialty! Bekijk via de onderstaande knop onze onderwatercamera's en behuizingen.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen