Even voorstellen; Niek

Hallo iedereen,

Veel van jullie kennen mij misschien al of hebben mij al een keer op foto’s of video’s langs zien komen.. Toch wil ik mij nog even voorstellen, in deze blog lees je over mij en DiveWorld. 

Mijn naam is Niek Santman, ben 38 jaar en woon in Denekamp. Sinds 1 september 2019 ben ik eigenaar van Diveworld. Voordat ik eigenaar werd van Diveworld werkte ik onder andere als timmerman. Ik maakte en plaatste onder andere aluminium kozijnen en gevels. 

Hoe is het duiken begonnen?

Lang geleden heb ik voor kerst een introductieduik cadeau gekregen, in 2006 heb ik voor het eerst een introductieduik gedaan. Hierdoor is eigenlijk alles een beetje tot stand gekomen. En in het voorjaar van 2007 heb ik mijn open water brevet gehaald. Dit heb ik allemaal bij DiveWorld gedaan.

In 2010 ben ik begonnen met de Dive professional opleidingen, eerst met de Padi Divemaster en daarna overgestapt naar SSI. Dit omdat DiveWorld op dat moment een SSI duikschool werd. In de loop van der jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd die nodig zijn om instructeur te worden. In de winter van 2017 ben ik instructeur geworden en uiteindelijk in 2021 assistent instructeur trainer, ik had dit graag al eerder willen halen maar helaas door Covid-19 werd dit steeds uitgesteld.  

Van hobby naar werk

Ik heb van een beginnende hobby mijn werk gemaakt. Alles is leuk om te doen, het is de mix in verscheidenheid. Iemand die een introductieduik maakt en angstig is om af te dalen en dan toch met een big smile boven komt vind ik heel leuk om te zien en te doen. De vooruitgang bij de duikers is bijzonder op elk niveau. Of het nu bij een duikcursus van een specialty of bij het behalen van een open water brevet gaat, ik vind het allemaal leuk. 

Tijdens de duiken met het DiveWorld Duikteam komen we op bijzondere plekken. Eigenlijk is elke duikstek bijzonder. Als ik naar Speicherbecken Geeste (Duitsland,Lingen) ga dan kun je daar paling tegenkomen van 2 meter lang en zo dik als mijn onderarm. In Grevelingen (Zeeland) kom ik kreeften van 0,5 meter tegen en diverse koralen en poliepen. In Loon op Zand is er een prachtig blauw meer met echt helder water hierdoor kun je echt heel veel zien onderwater.

Als ik op vakantie ga dan zorg ik ervoor dat ik in de buurt zit van een mooie duikstek. Zoals in Egypte daar is veel te zien onderwater zoals dolfijnen, pijlstaartroggen, anemoonvisjes, murenen en nog veel meer tropische rifvissen. Ik heb daar een grouper (zeebaars) ontdekt waar de gids zelfs van onder de indruk was, zo groot had hij ze nog niet eerder gezien. Maar ik heb ook mooie wrakduiken gemaakt, bij de briefing wordt dan ook vaak de geschiedenis van het wrak verteld en hoe hij gezonken is e.d. dit heb ik zowel in Egypte als Malta en Gozo gedaan. Op Curaçao kun je ook fantastisch duiken.

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
AfrekenenVerder winkelen